Stacks Image 96

QUACIENDAS

barbet en lagotto romagnolokennel

Quaciëndas

Kennel

KYNO

Hondenkapsalon

Greet Los-Romeijn
Oosterstraat 15
3971AN Driebergen-Rijsenburg
Tel: 0031 (0)343-520276
E-mail: advies@losenromeijn.nl

Stacks Image 98

Barbet Udine

Udine, onze Barbet (voluit heet ze Udine di Barbochos Reiau de Prouvenco) is geboren in Belabre in Frankrijk op 22 mei 2003 uit Poppenspäler's Poil Armagnac (vader) en Poppenspäler's Sangria (moeder). De Barbet hebben wij leren kennen als een uitermate evenwichtige hond, vriendelijk naar mensen, kinderen en andere honden, niet angstig of dominant, intelligent. Kortom: een ideale metgezel. Ze hecht aan gezelschap en heeft veel beweging nodig.
Ook haar hebben we, toen ze daarvoor de leeftijd had, laten keuren op HD. Gunstige uitslag: HD-A.
Ook zijn haar ogen getest en ook dat was gunstig: geen afwijkingen
Ze leert makkelijk en is ook een echte zwemster.
Ook met haar hebben we al veel geshowd.
Ze is Nederlands en Luxemburgs kampioen, Winster 2004, Winster 2005 en VDH Europasieger 2006. Heeft de kwalificaties voor Belgisch, Duits, Frans en Internationaal Kampioen, maar daarvoor moet ze een zware jachtproef doen.
Omdat wij haar daarin niet hebben opgevoed heeft ze daar geen animo in.
Op 27 mei 2005 kreeg ze haar eerste nestje: 14 pups, waarvan 2 dood geboren.
Dat was het eerste nestje Barbets in Nederland, iets waarmee we de (nationale en provinciale) media hebben gehaald. Van de 12 pups zijn er 3 naar Zwitserland gegaan, 1 naar Frankrijk en zijn er 8 in Nederland gebleven.
Nog regelmatig hebben we contact met de eigenaren van deze pups en horen alleen maar positieve reacties.
Op 8 juli 2007 heeft Udine haar 2e nestje gekregen:13 pups, 9 reutjes en 4 teefjes.. Ook die hebben alen een goed tehuis gekregen (1 naar Canada, 2 naar Duitsland, 1 naar België en de overige in Nederland) en met de eigenaren hebben we ook nog regelmatig en goed contact.
Door haar grote nesten heeft Udine een grote bijdrage geleverd aan de Barbetpopulatie in Nederland.
Omdat Udine nog een echte vertegenwoordigster is van het oude type, de zgn. Barbet Français, hebben we besloten nog een laatste nestje met haar te nemen om zodoende de genenpool van dit oude Barbettype te vergroten.

Een leuke foto van Udine's eerste nest

Half april 2008 hebben we foto's laten maken door een professionele fotografe, Carmen Alink van Indigodog Hondenfotografie. Bovenstaand en hiernaast ziet u een aantal fraaie foto's van Udine

Onze 3 Barbets: Cybèle, Udine en haar dochter (uit haar eerste nest) Amy. Ook deze foto is gemaakt door Carmen Alink van Indigodog Hondenfotografie.

© 2021 losenromeijn.nl